Κορεάτικη κουζίνα
Τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στο φαγητό - κάθε χρώμα σημαίνει κάτι. Η κορεατική κουζίνα είναι πολύπλευρη, σε σύγκριση με εμάς δεν καταναλώνουν τόσο πολύ κρέας και η βάση κάθε γεύματος είναι ένα μπολ με ρύζι, σούπα και πολλά μικρά μπολ που ονομάζονται banchan.
Το τυπικό banchan περιλαμβάνει επίσης το παραδοσιακό πικάντικο kimchi (ειδικά παρασκευασμένο λάχανο που παστώνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα με σκόρδο και άλλα τοπικά αρώματα). Τα πιάτα που αξίζει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν το bibimbap - ένα νόστιμο και εύπεπτο μείγμα λαχανικών, κρέατος και αυγών που σερβίρεται πάνω σε ρύζι, το bulgogi - λεπτές φέτες ψητού μοσχαριού μαριναρισμένες σε γλυκιά σάλτσα σόγιας, το jeon - πικάντικες τηγανίτες που σερβίρονται συνήθως με θαλασσινά και φρέσκα κρεμμυδάκια, ή το jjigae - βραστό κρέας σε παχύρρευστη σάλτσα που σερβίρεται ακόμα σιγοβράζοντας σε καυτό πήλινο σκεύος. Μεταξύ των πιο δημοφιλών ποτών είναι διάφορα είδη τσαγιού, τα οποία δεν παρασκευάζονται απαραίτητα από φύλλα τσαγιού, όπως το yujacha - τσάι λεμονιού και το insamcha - τσάι τζίνσενγκ.
Συνήθεις τιμές στα εστιατόρια
Οι συνήθεις τιμές για ένα ζεστό γεύμα κυμαίνονται από 10.000 - 20.000 krw. Μπορείτε συχνά να αγοράσετε ποτά από αυτόματους πωλητές - 1.000 krw / 250 ml (σε χώρους στάθμευσης, σε μνημεία, μουσεία κ.λπ.). Όπως παντού, υπάρχουν διεθνείς αλυσίδες όπως τα McDonald's ή τα Burger King, αλλά και τοπικά ταχυφαγεία (για παράδειγμα, Isaac Toast Myeongdong στη Σεούλ - τοστ για 3.000 krw). Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα πιο πολυτελές εστιατόριο, θα βρείτε το Jung Sik Dang στη Σεούλ, όπου ένα μενού τεσσάρων πιάτων θα σας κοστίσει 60.000 krw.