Παραδοσιακό φαγητό στο Ινδονησία

Ινδονησία

Τι φαγητό πρέπει να δοκιμάσετε στην Ινδονησία; Τι πωλείται συνήθως στα τοπικά εστιατόρια;

Αναζήτηση καταλύματος στην Ινδονησία

Ινδονησιακή κουζίνα

Το βασικό φαγητό είναι το ρύζι (nasi), οι Ινδονήσιοι το τρώνε 3 φορές την ημέρα. Το πιο συνηθισμένο συνοδευτικό του ρυζιού είναι κοτόπουλο ή ψάρι σε διάφορες πικάντικες σάλτσες ή τηγανητό.

Η κουζίνα επηρεάζεται σε κάποιο βαθμό από την τοπική θρησκεία, έτσι θα συναντήσετε ουσιαστικά χοιρινό κρέας, το οποίο απαγορεύεται από το Ισλάμ, μόνο στο Μπαλί, στις φυσικές φυλές και σε χριστιανικά ή κινέζικα εστιατόρια.

Στο ινδουιστικό Μπαλί, για αλλαγή, θα δυσκολευτείτε να βρείτε μοσχαρίσιο κρέας.

Το άλλο συνηθισμένο συνοδευτικό πιάτο είναι τα ζυμαρικά (mie).

Θα συναντήσετε επίσης διάφορα είδη σούπας, στις οποίες ο Ινδονήσιος θα παραγγείλει φυσικά ρύζι.

Στο γεύμα προστίθεται πάντα το sambal, μια σάλτσα πιπεριάς τσίλι, ενώ μπορείτε επίσης να το καρυκεύσετε με "kecap manis", που είναι μια πηχτή γλυκιά σάλτσα σόγιας.

Τα τοπικά πιάτα είναι γενικά πολύ πικάντικα. Στα περισσότερα εστιατόρια ή warungs, μπορείτε επίσης να ζητήσετε ένα "bunkus", το οποίο είναι ένα φαγητό που μπορείτε να πάρετε μαζί σας. Θα τυλίξουν τη μερίδα σας σε χαρτί φαγητού, υγρό σε μικρές σακούλες. Μπορείτε στη συνέχεια να καταναλώσετε το φαγητό αυτό σε ένα μεγαλύτερο ταξίδι.

Τυπικές ινδονησιακές σπεσιαλιτέ

Τα πιάτα που θα συναντήσετε πιο συχνά στο μενού:

  • Nasi goreng - τηγανητό ρύζι
  • Ayam goreng - τηγανητό κοτόπουλο
  • Ikan goreng - τηγανητά ψάρια
  • Mie goreng - τηγανητά ζυμαρικά
  • Satay - τηγανητό (συχνότερα) σουβλάκι κοτόπουλου με σάλτσα φιστικιού
  • Soto ayam - μια νόστιμη σούπα με ρύζι, ζυμαρικά, λαχανικά και κοτόπουλο
  • Bakso - σούπα με ζυμαρικά από κιμά
  • Babi - χοιρινό κρέας
  • Sapi - βοδινό κρέας
  • Gado-gado - σαλάτα λαχανικών με τόφου, αυγό και σάλτσα φιστικιών
  • Cap-cay - ανάμεικτα τηγανητά λαχανικά
  • Tempeh - τηγανητές φέτες τόφου
  • Tahu - φέτες σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση
  • Pisang goreng - τηγανητή μπανάνα

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη μεγάλη ποικιλία εξωτικών φρούτων, όπως το salak (φιδόκαρπο), το jackfruit (καρπός του ψωμιού), το mariqisa (φρούτο του πάθους), το klenkeng ή rambutan (παρόμοιο στη γεύση με το lychee), το mangosteen, το sirsak, η carambola, ο ανανάς, το μάνγκο, το αβοκάντο και το αμφιλεγόμενο durian.

Οι φρέσκοι χυμοί που προσφέρονται στα περισσότερα εστιατόρια ή warungs είναι τέλειοι.

Τυπικά ποτά

  • Air minum - πόσιμο νερό
  • Teh - τσάι
  • Teh jahe - τσάι τζίντζερ
  • Es teh - παγωμένο τσάι (τσάι με πάγο)
  • Kopi - καφές (τουρκικός)
  • Es jeruk - στυμμένο εσπεριδοειδές με νερό, ζάχαρη και πάγο
  • Susu - γάλα
  • Jus - χυμός

Το αλκοόλ είναι αρκετά ακριβό εδώ. Η μπύρα Bintang είναι η κορυφαία μπύρα μεταξύ των τουριστών, ενώ διάφορες περιοχές προσφέρουν επίσης συγκεκριμένα αποστάγματα, κρασιά ή λικέρ (arak, anggur, tuak, moke, ...), αν θέλετε να τα δοκιμάσετε, προσέξτε την ποιότητα του αλκοόλ. Ορισμένοι τουρίστες έχουν δηλητηριαστεί από σπιτικά κονιάκ.

Οι ντόπιοι πιστεύουν στη δύναμη της φύσης. Μπορεί να συναντήσετε ένα κατάστημα που ονομάζεται "Jamu" κατά μήκος της διαδρομής. Πουλάει φυσικά φάρμακα. Αν μπορέσετε να περιγράψετε κάποια από τις ασθένειές σας στον βοτανολόγο (ο οποίος πιθανότατα δεν θα μιλάει αγγλικά), μπορείτε να περιμένετε ένα φάρμακο που οι ντόπιοι δεν χορταίνουν.

Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, να είστε προετοιμασμένοι ότι τα καταστήματα και τα εστιατόρια μπορεί να είναι κλειστά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μουσουλμάνοι νηστεύουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και τρώνε μόνο όταν πέφτει η νύχτα.

Πώς να φάτε σαν ντόπιος

Οι περισσότεροι Ινδονήσιοι που δεν τρώνε στο σπίτι πηγαίνουν στα warungs ή στους κινητούς πάγκους για να φάνε. Συχνά δεν τρώνε σε τραπέζια αλλά κάθονται σε στρώματα.

Συχνά παίρνετε το φαγητό σας σε ένα βαθύ πιάτο- αν τρώτε με μαχαιροπήρουνα, παίρνετε κουτάλι και πιρούνι. Το κουτάλι κρατείται στο δεξί χέρι, το πιρούνι στο αριστερό, και το πιρούνι χρησιμοποιείται για να περάσει το φαγητό στο κουτάλι.

Πολλοί ντόπιοι τρώνε με τα χέρια τους- αν επιλέξετε να το κάνετε, να χρησιμοποιείτε πάντα μόνο το δεξί σας χέρι. Το αριστερό θεωρείται ακάθαρτο και οι Ινδονήσιοι το έχουν συχνά κρεμασμένο κατά μήκος του σώματος.

Μαζεύετε το φαγητό ανάμεσα στα δάχτυλά σας και γλιστράτε τη μπουκιά στο στόμα σας με τον αντίχειρά σας. Συχνά θεωρείται ευγενικό να τελειώσετε ολόκληρη τη μερίδα. Δεν θεωρείται επίσης ευγενικό να ρουφήξετε, ακόμη και αν το πικάντικο φαγητό φέρνει δάκρυα στα μάτια σας. Το παραπάτημα επιτρέπεται.

Οι τοπικοί πάγκοι με φαγητό του δρόμου (warungs) βρίσκονται σε τεράστιους αριθμούς σε όλη τη χώρα. Αυτά τα τοπικά εστιατόρια βρίσκονται συχνά ακόμη και στα μικρότερα χωριά, ενώ στις πόλεις υπάρχουν δεκάδες από αυτά σε έναν μόνο δρόμο.

Συνήθεις τιμές στα εστιατόρια

Οι Ινδονήσιοι τρώνε το κύριο γεύμα τους για πρωινό, ρύζι, νουντλς, σούπες ή διάφορους χυλούς για παράδειγμα, η τιμή σε ένα warung (ένα τυπικό ινδονησιακό εστιατόριο του δρόμου ή πάγκο) είναι συνήθως γύρω στα 20 000 idr.

Οι τιμές σε τουριστικές περιοχές όπως το Μπαλί ή το κέντρο της Γιογκιακάρτα μπορεί να είναι υπερδιπλάσιες και ένα κανονικό γεύμα σε ένα τοπικό εστιατόριο μπορεί να αγοραστεί για περίπου 40 000 idr.

Το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο θα φτάσει σε ένα παρόμοιο ποσό , μπύρα σε ένα εστιατόριο μπορείτε να πάρετε από περίπου 40 000 idr, φρέσκους χυμούς από περίπου 10 000 idr.

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους θυγατρικών από τους οποίους η συντακτική μας ομάδα μπορεί να κερδίσει προμήθειες αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Δείτε τη σελίδα μας για τη διαφημιστική πολιτική.

Έμειναν ερωτήσεις;

Αν έχετε ερωτήσεις ή σχόλια σχετικά με το άρθρο...

0 σχόλια

Συνδεθείτε στο Cestee

... η παγκόσμια ταξιδιωτική κοινότητα

Δεν έχετε ακόμη τον ταξιδιωτικό σας λογαριασμό; Εγγραφείτε